Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتباطات>ارتباطات و فناوری - پس از اعلام درخواست برای رفع فیلتر یوتیوب در دانشگاه‌ها، وزیر ارتباطات از موافقت دادستان با این موضوع البته با شرایط سخت خبر داد.

محمود واعظي با اينكه نامه‌اي از سوي من و وزير علوم براي دادستاني كل كشور و رئيس كارگروه تعيين مصاديق فيلترينگ ارسال شد تا سرويس‌هايي كه دانشگاهيان با آن كار پژوهشي انجام مي‌دهند، رفع فيلتر شود، گفت: «دادستان در پاسخ ما شرايطي گذاشتند كه ما بايد با اعمال اين شرايط نسبت به رفع فيلتر اين سايت‌ها اقدام كنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند تا از اين شرط‌ها آنقدر سخت است كه انجام آن مشكل است. اما به هر ترتيب ما به‌دنبال انجام شروط مدنظر هستيم.»

واعظي بي‌آنكه اشاره‌اي به جزئيات اين شرايط سخت بكند، گفت: «برخي از دانشگاهيان خودشان شرايطي دارند كه مي‌توانند از صفحات نامناسب استفاده نكنند. به‌طور كلي استفاده‌كنندگان دانشگاهي به‌دنبال سايت‌هاي بي‌ربط نيستند و بيشتر براي كارهاي علمي از اين سرويس‌ها استفاده مي‌كنند. »

معاون واعظي كه اين روزها شايعه وزير شدنش هم مطرح است، هرچند توضيحي درباره شرايط دادستاني نداد اما دراشاره‌اي كوتاه به آن گفت: «اين شروط شامل موضوعاتي با درنظر گرفتن خطوط قرمز فرهنگي است.» آذري جهرمي بعد هم بر ضرورت انجام فيلترينگ هوشمند بر مبناي مخاطب تأكيد كرد و گفت: «اينكه ما يك مكانيسم فيلترينگ و پالايش براي همه اقشار مردم به‌كار ببريم، مطلوب نيست.

زيرساخت‌هاي لازم فراهم شده و رفع فيلتر يوتيوب براي دانشگاهيان ازجمله مقدماتي است كه بتوانيم نظام فيلترينگ هوشمند را در سال‌هاي پيش‌رو پياده‌سازي نهايي كنيم و نسبت به گروه‌هاي اجتماعي كم‌‌سن و سال‌تر، با مراقبت‌هاي اجتماعي بيشتري اين پروژه را اجرايي كنيم؛ اما براي گروه‌هاي مرجعي كه نياز به دسترسي‌هاي علمي دارند، بايد دسترسي‌هاي بهتري را فراهم كنيم.

زيرساخت پالايش هوشمند فراهم شده است كه براي گروه‌هاي مختلف بتوانيم سياست‌هاي مختلفي را در حوزه فيلترينگ اعمال كنيم؛ براي مثال خبرنگاران نياز به يكسري سايت‌هاي خبري دارند كه ولو به دستور مقام قضايي فيلتر شده باشد، خبرنگاران بايد بتوانند براي كسب مراتب اطلاعاتي، از اين سايت‌ها استفاده كنند.»

تغيير سيسات‌هاي فيلترينگ

در يوتيوب كه پس از گوگل دومين سايت پربيننده جهان محسوب مي‌شود، انتشار محتواي جنسي، سوءاستفاده از جانوران، فيلم‌هاي داراي شوك و... ممنوع است. با اين همه شواهد زيادي وجود دارد كه نمي‌توان منكر سوءاستفاده برخي گروه‌ها از امكانات اين سايت عليه باورهاي مذهبي و ملي كشورهاي ديگر شد.

بر همين اساس دسترسي به اين سايت در بسياري كشورها بومي شده و علاوه بر ايران كشورهايي مانند چين، تايلند، تركيه، برزيل و امارات آن را فيلتر كرده‌اند. نتيجه طبيعي اين اقدام، محدوديت دسترسي به بسياري از فيلم‌هاي ارزشمند اين سايت است كه در حوزه‌هاي علمي، تاريخي، گردشگري و... مي‌تواند بسيار مفيد باشد. آيا ايجاد دسترسي به اين سايت در دانشگاه‌ها مي‌تواند گام اول براي تجديدنظر درباره سياست‌هاي فيلترينگ در ايران باشد؟!

سياست‌هايي كه اگر چه در اصول خيلي‌ها با آن موافقند اما در جزئيات و اجرا انتقاد‌هاي جدي هم مطرح است. تغيير سياست‌هاي فيلترينگ در ايران هميشه همرا با اما و اگر‌هايي بوده است. نهاد‌هاي نظارتي دغدغه‌هاي خودشان را دارند و البته شواهدي هم دارند كه نشان مي‌دهد بايد در برخي موارد نگران بود. اما فيلترينگ هوشمند راهي است كه خود تكنولوژي پيش پاي اين مانع گذاشته است.

هم‌اكنون براساس همين شيوه بسياري از صفحات نامناسب در ايسنتاگرام مسدود هستند و اگر ايران به سمت استفاده از اين شيوه نمي‌رفت شايد هم‌اكنون دسترسي به اين شبكه اجتماعي نيز مسدود بود. البته وزير ارتباطات پيش از اين به صراحت گفته بود: «اجراي موفق فيلترينگ هوشمند اينستاگرام به‌معناي رفع فيلتر فيس‌بوك و يوتيوب نيست.» اما شايد بتوان اميدوار بود خبري كه حالا درباره تجديدنظر درمورد دسترسي به يوتيوب در دانشگاه‌ها منتشر شده، مقدمه‌اي براي تجديدنظر در اين زمينه باشد.

vpn فروش‌ها فيلتر مي‌شوند

محمدجواد آذري‌جهرمي، معاون وزير ارتباطات: اگر يك سايتي نسبت به خريد و فروش VPN اقدام كند، به‌عنوان مصاديق مجرمانه محسوب مي‌شود و دادستاني كل كشور و مراجعي كه در اين حوزه فعال هستند، وظيفه دارند كه اين سايت‌ها را شناسايي و اعمال مقررات كرده و آنها را مسدود كنند. اين موضوع را كه هنوز هم سايت‌هايي هستند كه VPN مي‌فروشند اما مسدود نشده‌اند بررسي مي‌كنيم. البته ما عملاً نقشي در اين زمينه نداريم و وزارت ارتباطات تنها مجري اعمال دستوراتي است كه از اين كارگروه ارائه مي‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است

معاون علمی رئیس جمهور معتقد است "مالکیت فکری" برای عدالت ضروری است. این نظام مالکیت فکری به پدیدآورندگان فناوری حق می‌دهد تا از دستاوردهای خود سود ببرند و در عین حال، دیگران نیز می‌توانند از این دستاوردها استفاده کنند. - اخبار اجتماعی -

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم پیرامون موضوع مالکیت فکری در ایران، به نقش دوگانه‌ فناوری در تشدید یا کاهش شکاف‌های طبقاتی  اشاره کرد و گفت: فناوری، همچون تیغی دو لبه، می‌تواند شکاف‌های طبقاتی را عمیق‌تر کند و یا در جهت عدالت و توسعه‌ آن به کار گرفته شود.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه، دسترسی به منابع علمی را به عنوان نمونه‌ای از این دوگانگی مطرح کرد و تصریح کرد: پیش از ظهور اینترنت، دسترسی به منابع علمی نظیر کتاب‌ها، مقالات و ... محدود به قشر خاصی از جامعه بود. این امر به دلیل هزینه‌ بالا و نیاز به ارتباطات و مجوزهای خاص، مانع از بهره‌مندی بسیاری از افراد از این منابع ارزشمند می‌شد اما امروز به واسطه فن‌آوری اینترنت، دسترسی همه مردم و فرصت دسترسی همه مردم برای رسیدن به یک اطلاعات، تقریباً فراهم است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما عدالت را ترویج فرصت‌های برابر برای تمام افراد جامعه در جهت کسب و کار و خلق ارزش می‌دانیم؛ اگر بتوانیم در هر زمینه‌ای فرصت‌های برابر را برای افراد فراهم کنیم، آنگاه می‌توانیم مدعی داشتن جامعه‌ای عدالت‌محور باشیم.

.

وی ادامه داد: هر فرد با توجه به توانایی‌ها و استعدادهای خود می‌تواند از این فرصت‌های برابر بهره‌مند شود. اینترنت نمونه بارز و زمینه‌ای عمومی برای بهره‌مندی یکسان همه افراد از فرصت‌ها است.

فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی پیش‌شرط اجرایی شدن "قانون مالکیت فکری" است

دهقانی اظهار کرد: در مقابل، همین فناوری اگر به مثابه ابزاری برای انحصار و سلطه به کار گرفته شود، می‌تواند به ابزار سیطره و قدرت تبدیل شود. بدین معنا که عده‌ای خاص در یک جامعه یا جامعه جهانی که از این ابزار برخوردار باشند، می‌توانند نسبت به سایرین برتری یافته و این امر مغایر با عدالت است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به تمایز علم و فناوری، بر لزوم حمایت از حقوق پدیدآورندگان فناوری تأکید کرد. 

وی بیان کرد: ایجاد نظام مالکیت فکری کارآمد و تشویق فناوران به ثبت و عرضه دستاوردهای خود در قالب نظام‌مند و عادلانه، دو مزیت کلیدی دارد: فایده اول این است که ارزش‌های پدیدآورندگان یک اثر حفظ می‌شود و فایده دوم این است که جامعه مخاطب آن و جامعه یک کشور می‌تواند فرصت‌های خوبی برای دسترسی به آنچه که دیگران بدست آوردند داشته باشد.

دهقان بر اهمیت برقراری یک نظام مالکیت فکری عادلانه تأکید کرد و گفت: چنین سیستمی می‌تواند مشوقی برای پدیدآورندگان، به‌ویژه در حوزه فناوری، باشد تا در چارچوب این نظام فعالیت کنند. این امر نه تنها به حفظ ارزش‌ها و قدردانی از تلاش‌ها منجر می‌شود، بلکه زمینه را برای به اشتراک‌گذاری عادلانه این دستاوردها با سایر جوامع در یک نظام ارزشی عادلانه فراهم می‌کند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نظام مالکیت فکری بستری را فراهم می‌کند که 10 جامعه با یکدیگر همکاری کنند، دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارند و از طریق یک سیستم ارزش‌گذاری عادلانه، از نوآوری‌ها و اختراعات یکدیگر بهره‌مند شوند.

دهقانی با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری مباحث مالکیت فکری در کشور، خواستار پیگیری جدی این موضوع از سوی کل اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

وی تأکید کرد: این شرکت‌ها باید با سازوکارها و دستورالعمل‌های مربوطه آشنا شده و از آنها در جهت حفظ منافع خود استفاده کنند.

وی همچنین حضور فعال در نشست‌ها و مباحث تخصصی را برای ارائه نظرات و دیدگاه‌ها و در نهایت، شکل‌گیری نظامی پخته‌تر، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر در حوزه مالکیت فکری را ضروری دانست.

دهقانی گفت: از همه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه توسعه فن‌آوری دعوت می‌کنم که دراین نشست شرکت کنند و نظرات و نکات خود را مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • وضعیت غمناک دانش‌ آموزانی که به‌ دلیل سیل و تخریب جاده ها به کنکور نرسیدند
  • ۳ خدمت اصلی اپراتور هوش مصنوعی/ دسترسی به چند صد GPU در سال ۱۴۰۳
  • راهنمای استفاده از اکشن باتن در آیفون ۱۵ پرو
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • تعمیرگاه گیربکس cvt اتوماتیک تخصصی همراه تعمیر فولی و تسمه و فیلتر گیربکس
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فیلترینگ یا فروش تیک‌تاک را امضا کرد